Beograd: aktivnosti za decu i tinejdžere tokom letnjeg raspusta

Tokom letnjeg raspusta, do 31. avgusta, osnovcima i srednjoškolcima biće na raspolaganju besplatne škole plivanja, vaterpola, tenisa, stonog tenisa, malog fudbala, odbojke na pesku, rukometa i veliki broj drugih sportskih aktivnosti. Pored sportskih programa, pripremljeni su i nešto drugačiji sadržaji koji pre svega imaju veze sa druženjem i edukacijom.Sve to (i mnogo više) događa se u jedanaest sportskih centara (Taš, Banjica, Košutnjak, Zvezdara, Mladenovac, Vračar, GCFK, Obrenovac, Novi Beograd, Lazarevac – Kolubara, Pinki). Oni koji ne otputuju na more ili u inostranstvo, moći će sa đačkim knjižicama da idu na bazen, časove jedrenja, šaha, sportskog penjanja i na druge zanimljive sportsko-rekreativne programe. Predškolska deca takođe imaju mogućnost da uz delimično ili potpuno regresiranje troškova boravka odu u neki od beogradskih odmarališta ili da uživaju u besplatnim izletima u Zvezdarskoj šumi.


Porodična zabava biće veoma interesantna na Adi Ciganliji i savskom keju, svakoga dana do kraja avgusta, a možda najveća atrakcija je Greb Greb Letnji bioskop na Adi - filmovi i druge zanimljivosti očekujte svakodnevno!


Leto na Gardošu ove godine obilovaće događajima za decu, počev od 4. jula kada je na programu predstava "Šuma čuda" (20.30). Slede: "Doktor Deksi" (10. jul, 20.30), "Baš bi bilo fino" (11. jul; 20.30), "Pipi Duga Čarapa" (17. jul, 20.30), "Princeza bez zrna graška" (18. jul, 20.30), "Zec i kornjača" (24. jul, 20.30) i "Nestašni Ćira" (31. jul, 20.30). I tokom avgusta će biti organizovane predstave za decu, a više informacija saznajte na 066/926-16-88.U okviru Manifestacije Leto na Lidu, Turistički centar opštine Zemun pripremio je različite sportsko rekreativne sadržaje, od odbojke, fudbala na pesku, preko latino plesova, popularna zumbe, muzike, do neobilazne riblje čorbe i vojničkog pasulja, tako da za svakoga ima po nešto. Takođe, Zemunci do 31. avgusta mogu da uživaju i u Letu na keju, koja obiluje porodičnom zabavom.


 Tokom jula, u Ruskom domu (Kraljice Natalije 33), biće organizovano nekoliko projekcija filmova za decu. U četvrtak, 7. jula (12.00) na repertoaru će biti “Baba Joška i drugi”, nedelju dana kasnije, takođe u podne – “Gora bisera, 2. deo”, a 21. jula (12.00) na programu je igrani film “Tri oraščića za Pepeljugu”. Povodom 75 godina postojanja ruskog filmskog studija “Sojuzmultfilm” u sredu, 20. jula od 17.00, zainteresovani će moći da pogledaju animirane filmove Jurija Norštejna: “Bitka kod Keržanca”, “Lisica i zec”, “Čaplja i ždral”, “Ježić u magli” i “Bajka nad bajkama”.
Tu su i letnji hit filmovi. Pored Štrumpfova, u beogradskim bioskopima ovog leta, klinceze i klince zabavljaće i Vini Pu. Novi medvedić "s kratkom pameću" dolazi 7. jula i sa prijateljima će pokušati da spase dečaka Kristofera od izmišljenog krivca. Očekivani nastavak filma "Hari Poter i relikvije smrti" premijerno će biti pušten u Sava centu (2D) i multipleksu Kolosej (3D), 13. jula.


Ovo je samo deo onoga što Beograd nudi mališanima ovog leta!


U saradnji sa: danubeogradu.rs


VN:F [1.9.3_1094]
Ocena: 7.5/10 (glasova: 10)


Ostavite komentar
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER

Budite u toku sa najnovijim temama i promocijama