Hiperpigmentacija i izbeljivanje kože

Boja kože uslovljena je prvenstveno količinom pigmenta melanina, kojeg sintetišu melanociti, ćelije bazalnog sloja epiderma. Melanin apsorbuje UV zrake i na taj način štiti epiderm i derm (površni i srednji sloj kože).Po Fitzpatriku postoji šest tipova kože prema količini pigmenta u koži i reakciji kože na UV zračenje. Zračenje od strane sunčeve svetlosti, kroz UVA i UVB zrake, ubrzava starenje kože, nastanak raka kože, malignu transformaciju mladeža i dovodi do hiperpigmentacije, tj. pojačanog nakupljanja melanina u epidermu ili dermu.


Hiperpigmentacija nastaje i usled infekcija, alergijskih reakcija, opekotina (sunce, solarijum) i nekih dermatoloških oboljenja (atopijski dermatitis)


Najveći kozmetski (estetski) problem pričinjavaju hiperpigmentacije epiderma kao što su: lentigo solaris (staračke pege), efelide (sunčane pege) i melasma (kloazma).


Lentigo solaris se karakteriše pojavom pigmentovanih mrlja na koži hronično izloženoj suncu koje su najčešće prisutne na šakama, podlakticama i licu, veličine do 1cm. Izlaganjem suncu postaju tamnije, spontano se ne povlače.


Efelide (pege) su češće kod crvenokosih ljudi (Škotska, Irska, nordijske zemlje) i dominantna je nasledna uloga. Veličine su nekoliko milimetara a boja im varira od žućkaste do smeđe. Prisutne su od detinjstva.


Melasma (kloazma) je hiperpigmentacija ograničena na lice. Javlja se kod trudnica i kod osoba koje uzimaju kontraceptivna sredstva što ukazuje na hormonsku ulogu u nastajanju ove hiperpigmentacije.


Najvažniju ulogu u lečenju ovih promena ima prevencija od sunčanih UV zraka, tj. neizlaganje suncu i korišćenje krema sa zaštitnim faktorom. Dugo se čekalo na efikasno terapeutsko rešenje kod postojećih hiperpigmentovanih promena na koži. U poslednjih nekoliko decenija otkrivene su razne supstance koje dovode do izbeljivanja kože.Američka kompanija NeoStrata nudi jedinstvene proizvode u lečenju hiperpigmentacije koji su efikasni u popravljanju vidljivih znakova fotooštećene kože. Ovi proizvodi sadrže različite koncentracije AHA i PHA (alfa-hidroksi i poli-hidroksi kiseline) sastojaka, kao i kombinovane proizvode sa zaštitnim faktorom od sunca i sastojcima za izbeljivanje kože.


U terapiji hiperpigmentacije NeoStratini proizvodi se baziraju na sledećim supstancama:


 

 • hidrohinon, aromatično jedinjenje tipa fenola, čija efikasnost u izbeljivanju kože je dokazana mnogim kliničkim studijama
 • limunska, glikolna i bademova kiselina pripadaju AHA dobijenim iz hranjivih sirovina kao što su šećerna trska, mleko, itd. Sa dokazanom prodornom moći kroz površni sloj kože gde vršeći eksfolijaciju uklanjaju i sam pigment
 • glukonolakton i laktobionska kiselina su sledeća generacija hidroksi kiselina (PHA) sa još kvalitetnijim prodorom u epiderm uz odlična antioksidantna svojstva
 • kodžik kiselina, nusproizvod pri fermentaciji pirinča, poseduje antibakterijska svojstva, upotrebljava se u ishrani za očuvanje sveže boje voća i u kozmetičke svrhe za izbeljivanje kože.
 • arbutin(medveđe grožđe) je glikolizovan hidrohinon vrlo sličan belom dudu.


Proizvodi NeoStrata su dermatološki i alergološki testirani, nisu komedogeni i ne sadrže boje i mirise. Razvijeni su od strane doktora dermatologa i već nekoliko decenija se uspešno koriste u terapiji različitih tipova i stanja kože u preko 70 zemalja širom sveta.Prethodno: AHA! Voćne kiseline za početnike Sledeće: Proizvodi za izbeljivanje kože

VN:F [1.9.3_1094]
Ocena: 6.6/10 (glasova: 16)


144 komentara za “Hiperpigmentacija i izbeljivanje kože”
 1. 7-6-2011
  08:36

    |  reply
  Thumb up 1 Thumb down 0
  Autor:affisilia

  Komentar:

  naucio puno

 2. 18-9-2011
  19:14

    |  reply
  Visoko ocenjeno. Thumb up 4 Thumb down 0
  Autor:Sladja

  Komentar:

  Godinama se borim sa melasmom na licu.Kreme za izbeljivanje melasme na licu nisu mi pokazale rezultate jer posledica melasme je neki unutrašnji proces.Fleke sam dobila u mladosti pre trudnoće i zadržale su se i nakon nje.Nikad nisam koristila kontraceptivna sredstva.Tako da melasma nije mogla nastani ni iz ova dva razloga koje ste naveli.Mislim da se malo zna o pravim uzrocima melasme jer ja sam očigledan primer toga jer posle 15-to godišnjeg problema i more različitih krema koje sam probala na svojoj koži nijedna nije dala neke rezultate.Tako da sam postala veoma ogorčena i nemoćna jer nemogu da nađem rešenje svog problema koji me godinama tišti.Molim Vas za pomoć.

 3. 12-2-2012
  22:11

    |  reply
  Thumb up 3 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Draga Sladjana,
  Savetujem vam da pokušate sa primenom Neostratinog gela za izbeljivanje sa hidrohinonom (šifra 8808), koji ćete nanositi noću u tankom sloju, samo na pigmentacije. Hidrohinon se do sada pokazao kao najuspešnija supstanca za izbeljivanje pega i fleka, pa i kod melazme. Potrebno je da ovaj gel nanosite svakodnevno, samo na fleke, u tankom sloju, minimum tri meseca.
  Tačno je da se ne zna dovoljno o pravim uzrocima melazme, i da je nju ponekada veoma teško ukloniti ali svakako da vredi pokušati. Da li ste razmišljali o hemijskom pilingu, kao tretmanu koji se pokazao uspešan u lečenju melazme? Molim Vas napišite mi kakav je tip vaše kože, da li je masnija ili suvlja kako bih vam preporučila adekvatnu dodatnu negu, u vidu dnevne ili noćne kreme kao i preparata za čišćenje lica.
  Srdačno,
  Sanda

  • 8-8-2013
   16:44

     |  reply
   Thumb up 3 Thumb down 0
   Autor:Biljana

   Komentar:

   Molim Vas odgovorite mi da li postoji krema koja bi izbledela pege na rukama.
   Imam 56 godina i zivim u Beogradu pa mi preporucite gde bi mogla nabaviti taj preparat.
   Hvala vam

  • 10-9-2014
   23:08

     |  reply
   Thumb up 1 Thumb down 0
   Autor:Bojana

   Komentar:

   Imam fleke od sunca po rukama sarene naizmenicko tamno svetlije, pa me interesuje da li se to povlaci ili ne? s obzirom da su mi manje primetne kako se boja isprala.. hvala unapred

 4. 25-2-2012
  08:42

    |  reply
  Nisko ocenjeno. Thumb up 1 Thumb down 4
  Autor:Mirjana Milenkovic

  Komentar:

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

 5. 25-2-2012
  18:29

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Postovana Mirjana,
  Za što efikasnije izbeljivanje fleka, savetujem vam primenu Neostrata hrohinonskog gela (šifra preparata 8808), koji ćete nanositi noću u tankom sloju, samo na pigmentacije. Hidrohinon je veoma efikasna supstanca za izbeljivanje pega i fleka i rezultati neće izostati. Potrebno je samo da budete uporni i da ovaj gel nanosite svakodnevno minimum tri meseca.
  Za dodatnu negu možete koristiti penu za čišćenje lica, Foaming Glycolic Wash, šifra 8205, koja ujednačava boju kože i poboljšava njen sveukupan izgled. Takođe, možete koristiti jednu od dnevnih krema sa AHA (voćnim kiselinama) koje vrše blagu ekfolijaciju površnog sloja kože. U zavisnosti od toga da li želite ani-age efekat ili samo blagu hidrataciju možete koristiti dnevni krem za hidrataciju i podmlađivanje (šifra 8006) ili NeoStrata Sheer Hydration sa SPF15 (ovaj krem u sebi sadrži i supstance koje deluju na izbeljivanje kože pa mislim da je on za vas najbolji izbor).
  Za sva dodatna pitanja stojim Vam na raspolaganju.
  Srdačno,
  Sanda

 6. 8-3-2012
  11:20

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Biljana

  Komentar:

  Moj problem su dve tamne fleke na donjoj usni. Mislim da je u pitanju lentigo.
  Kojim vašim preparatom to moze da se izleci?
  Pozdrav

 7. 19-3-2012
  08:54

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Postovana Biljana,
  Mozete da pokusate sa Bionskim kremom za izbeljivanjem sa SPF15, sa arbutinom, (sifra 8413) koji cete svakodnevno mazati u tankom sloju, samo na fleke. Posto su u pitanju pigmentacije na usni, verovatno ce trebati duzi vremenski period da se one potpuno izlece i otklone.
  Srdacan pozdrav,
  Sanda

 8. 28-3-2012
  07:58

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:aneta

  Komentar:

  Postovani!prosle godine imala sam modrica(masnica )na ledza.mislim da je bilo od udarca ,ali nisam obratila paznju.opet sam je zaprimetila sada,ne znam da li je nisam zaprimecivala,da li je ona bila tu,ali i sada je ima .nije masnica bolna ,a i ne znam da li je masnica ili je pigmentacija koze,mazna je,nije iritirana,tamna je.ne znam koja krema da koristim.(izvinite za moj srpski ja sam iz makedonija)molim za odgovor

 9. 30-3-2012
  10:59

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Poštovana Aneta,
  Ukoliko je u pitanju masnica Neostratini preparati vam neće pomoći. Gelovi i kremovi za izbeljivanje Neostrata se koriste iskljucivo za pigmentacije, fleke i pege. Najbolje bi bilo da se prethodno posavetujete sa dermatologom.
  Distributer Neostrate u Makedoniji je firma Eurofarm, i preparati se nalaze u apotekama Eurofarm pa se i sa njima možete prokonsultovati.
  M.Sc. Pharm. Sterjeva Tatjana,
  DOOEL EURO-FARM Skopje, Macedonia
  Tel: +389 2 32 12 700, http://www.eurofarm.com.mk

  Srdačan pozdrav,
  Sanda

 10. 30-3-2012
  17:59

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:aneta

  Komentar:

  Postovana Sandra!danas lekarka mi je rekla da je vrsta glivicne infekcije i da je ovo fleka.prepisala mi je angifungal mast.malo sam zabrinuta da ne je nesto opasno.veliki pozz

 11. 19-4-2012
  14:34

    |  reply
  Thumb up 1 Thumb down 0
  Autor:lela

  Komentar:

  poštovani, već godinama imam problema sa urastnjem dlacica na preponama i nogama, uz redoviti piling ono se smanjilo ali ostaju tamne fleke kao oziljci na mjestu
  pomozite

 12. 23-4-2012
  08:04

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 2
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Postovana,
  Savetujem vam da koristite Neostrata hidrohinonski gel za izbeljivanje, koji se nanosi u tankom sloju samo na pigmentacije, 1-2 puta na dan.
  Srdacno,
  Sanda

 13. 13-5-2012
  21:32

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Mira Mokric

  Komentar:

  Poštovana,
  gdje se Neostrata proizvodi mogu nabaviti u BIH? Interesuje me hidrohinonski gel za izbeljivanje. Da li se može koristiti tokom ljeta?
  Lijep pozdrav.

  • 27-5-2012
   13:50

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda

   Komentar:

   Postovana Miro,
   Zastupnik za BiH je firma Apomedical, iz Sarajeva. Mozete im se obratiti kako bi saznali gde se Neostrata preparati mogu kupiti. Kontakt je mr. ph Lejla Gvozdjar, Prodaja: +387 33 771 701; +387 33 771 702; Marketing +387 33 771 703
   Preparati za izbeljivanje se mogu bezbedno koristiti i u letnjem periodu jer sadrze SPF15. Potrazite Bionski krem za izbeljivanje sa SPF 15. (sa hidrohinonom ili sa arbutinom) Potrebno je da ih nanosite dva puta dnevno u tankom sloju, samo na pigmentacije.
   Tu sam za sva dodatna pitanja.
   Srdacno,
   Sanda

 14. 24-5-2012
  09:35

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 2
  Autor:svetlana milosavljevic

  Komentar:

  moj problem su pege koje imam od detinjstva po nosu i malo po obrazima. htela bih da ih izbledim ili uklonim . koza lica mi je suva .

  • 27-5-2012
   13:45

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda

   Komentar:

   Postovana Svetlana,
   Nazalot pomocu Neostrata proizvoda ne mogu se otkloniti pege koje su urodjene, odnosno koje imamo od detinjstva. Preparati za izbeljivanje se koriste samo za fleke koje su nastale kasnije u zivotu, usled foto ostecenja, sunca, ili na primer usled uticaja hormona.
   Srdacno,
   Sanda

 15. 5-6-2012
  23:31

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:nela

  Komentar:

  moja cerka ima tamniju fleku od rodjenja,otprilike za 4 nijanse tamnija od njene koze, fleka je dosta velika, pa me zanima da li moze da se ukloni kremama,veliki pozz

  • 17-6-2012
   20:33

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Postovana Nela,
   Mozete pokusati sa nekim od Neostrata preparata za izbeljivanje. Koliko godina ma vasa cerka? Ovakve fleke se kod odrasle osobe obicno ne mogu ukloniti kremama (ako fleke datiraju iz ranog detinjstva.)
   Pozdrav,
   Sanda

 16. 15-6-2012
  12:05

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:ljubica

  Komentar:

  dobila sam tamne flekice po rukama u vreme koriscenja antbebi pilula pa me yanima da li se ikako mogu otkloniti trajno i da li bi laser pomoga u ukljanjanju istih…unapred hvala

  • 17-6-2012
   20:36

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Postovana Ljubice,
   Ove fleke se mogu efikasno otkloniti kremama ili gelovima za izbeljivanje. Potrazite Neostrata hidrohinonski gel, koji se nanosi svakodnevno, nocu, u tankom sloju, i to samo na flekice. Mozete dodatno koristiti i Neostrata bionski krem za izbeljivanje, sa SPF 15, tokom letnjih meseci kako bi imali i adekvatnu zastitu od sunca.
   Rezultate mozete ocekivati vec nakon mesec dana primene ovih preparata.
   Sto se tice lasera, i tu su rezultati neizostavni, a verovatno i brzi, no zahtevaju da odvojite nesto vise novca.
   Srdacno,
   Sanda

 17. 1-7-2012
  00:33

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:isa

  Komentar:

  ja nerazumem i za to pitam dali crn covek moze da dobije belu kozu sa tom kremom koju navodite
  odnosno delovi tela kao sto su ruke i lice od sunca potamneli koja je krema preporucena i dali je ima u nisu zahvaljujem

  • 19-7-2012
   11:47

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Krema moze da posvetli kozu ali samo na potamenlim mestima tj flekama od sunca. Preparat je potrebno svakodnevno nanositi (u vidu gela ili krema za izbeljivanje) a rezultati se vide tokom 3 meseca kontinuirane primene.
   Neostrata proizvode potrazite u apotekama Medis Lek, u Nisu, kao i u apoteci Dona.
   Pozdrav,
   Sanda

 18. 18-7-2012
  11:32

    |  reply
  Thumb up 2 Thumb down 0
  Autor:Anita

  Komentar:

  imam vec dugo tamne oziljke i fleke na nogama od upaljenih uraslih dlaka.Isla sam kod dermatologa koji mi je rekao da ce se vremenom ti oziljci povuci, medjutim neki od njih su prisutni vec godinama! Da li postoji neko drugo resenje da ih eleminisem?

  • 19-7-2012
   11:48

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Mozete pouksati sa Neostrata hidronihonskim gelom za izbeljivanje koji cete svakodnevno nanositi, samo na fleke, u tankom sloju.
   Takodje, svetujem vam da izbegavate sunce tokom terapije, kako bi rezultati bili sto brzi i bolji.
   Srcadno,
   Sanda

 19. 31-7-2012
  01:12

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Vesna

  Komentar:

  Postovana,

  Gdje se u Crnoj Gori mogu kupiti preparati za izbjeljivanje koze Neostrata i da li se mogu koristiti u trudnoci i tokom dojenja.
  Hvala,
  Vesna

  • 27-8-2012
   10:26

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Postovana Vesna,
   U kom gradu u Crnoj Gori se nalazite? Preparata ima u pojedinim apotekama u Podgorici, Budvi, Kotoru…
   Ovi preparati se mogu koristiti i tokom trudnoce uz obaveznu zastitu od sunca. Preparat se nanosi u tankom sloju samo na fleke.
   Srdacno,
   Sanda

   • 17-10-2012
    01:00

      |  reply
    Thumb up 0 Thumb down 0
    Autor:Vesna

    Komentar:

    Nalazim se u Podgorici, u medjuvremenu sam se porodila, trenutno dojim, pretpostavljam da mogu koristiti ove preparate i tokom dojenja? Koji bi mi preparat preporucili za flekice na obrazima koje su od sunca jer su se pojavile i prije trudnoce. Napominjem da imam jako osjetljivu kozu.

    Hvala, Vesna

 20. 30-8-2012
  20:16

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Milijana

  Komentar:

  Poštovani,
  da li se preparati Neostrata za izbjeljivanje tamnih fleka mogu kupiti u Banjaluci?

 21. 18-9-2012
  20:24

    |  reply
  Thumb up 1 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Postovana Miljana,
  Hvala vam na interesovanju.
  U Banja Luci Neostratine proizvode imaju sledece apoteke:
  1. Apoteka Biljana
  2. Intermedik – Karadjordjeva br.49
  3. ZU Dr.Golic, apoteka Anapharm.
  U slucaju da ne nadjete preparat koji vam je potreban u ovim apotekama, molim vas obratite se Lejli Gvozdjar, na tel: +387 33 771700 – firma Apomedical koja je distributer Neostrate za BiH.
  Srdacan pozdrav,
  Sanda

  • 10-1-2013
   20:00

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Mirjana Ivanovic

   Komentar:

   da li je iko u Banjaluci nasao preperate i da li imaju efekta tj da lui su fleke nestale…i koliko kostaju preparati..

 22. 27-9-2012
  12:44

    |  reply
  Thumb up 1 Thumb down 0
  Autor:Ljiljana

  Komentar:

  Poštovani,

  Imam 38 godina i onkološki sam pacijent.Od pre par godina sam dobila fleke po licu jer me niko nije upozorio na visok zaštitni faktor kada se koriste kontraceptivi u terapijsku svrhu.Koristila sam CVR francuski ibeljivač ali nikakvog poboljšanja nije bilo.
  Imate li neki predlog?

  • 4-10-2012
   13:00

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Poštovana Ljiljana,
   Savetujem da koristite Neostrata bionski krem za izbeljivanje sa SPF15, šifra 8413. Ovaj dnevni krem nanosite svakodnevno 1-2 dnevno, u tankom sloju samo na fleke a pre upotrebe ostalih preparata (krema, šminke…) Rezultati neće izostati a obično su vidljivi već nakon mesec dana redovne primene. Za potpune rezultate obično je potrebno i do 3 meseca kontinuirane primene.
   Ukoliko želite još brže rezultate, možete dodatno koristiti i Hidrohinonski gel za izbeljivanje, šifra 8808, koji ćete nanositi samo uveče.
   Naravno, zaštita od sunca je obavezna, i to tokom cele godine. Odlično iskustvo imamo sa Heliocare linijom za zaštitu od sunca, sa SPF50 i 90:
   Za sva dodatna pitanja stojim vam na raspolaganju.
   Srdačno,
   Sanda

 23. 13-10-2012
  12:44

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Dragana

  Komentar:

  Pozdrav
  Imam problem sa flekama na desnoj ruci i to dosta, dok sam bila mladja leti su mi iskakale bubuljice male sitne koje sam ja dirala i svuda gde je bubuljica bila ostala je tamna fleka (nije duboki oziljak)samo fleka koja se dosta razlikuje od boje koze, te bubuljice ne iskacu vise ali su fleke ostale. Isti problem imam i na nogama otkako sam krenula da radim depilaciju, dlake su urastale i ostalo je takodje dosta tamnih fleka na nogama…Kazite mi da li moze sa nekim od ovih preparata to da se sanira ili samo laser preostaje…? Jer stvarno sam pokusala to da izlecim sa kojekavim silnim kremama…Pozdrav jos jednom…I da :) gde u Novom Sadu mogu kreme da se pronadju ;)

 24. 15-10-2012
  13:19

    |  reply
  Thumb up 1 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Poštovana Dragana,
  Savetujem vam da koristite Neostrata Hidrohinonski gel za izbeljivanje, šifra 8808, 1-2 dnevno u kontinuitetu, barem 3 meseca kako biste imali potpune rezultate. Moja je preporuka da razmislite o hemijskom pilingu delova tela koji su zahvaćeni flekama. Za detaljnije informacije o pilingu možete nam se obratiti na info@msfpharm.com
  Neostrata proizvode u Novom Sadu imaju apoteke Janković, apoteka Laurus 1, Bul. Oslobođenja 76a, apoteka Biljana & Luka III, Jevrejska 38 i apoteka Viva, Bul. Oslobođenja 105
  Srdačno,
  Sanda

 25. 21-10-2012
  18:26

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Slavica

  Komentar:

  Poštovani,
  imam 36 godina i problem sa flekama na licu koje su nastale pre 10-ak godina zbog neadekvatnih kozmetičkih tretmana, rađenih u kozmetičkom salonu, i kojih nikako ne uspevam da se rešim. Uradila sam pre 3 godine set od 10 tretmana voćnim kiselinama dr Murad i koristila neke njihove preparate, ali su rezultati bili vrlo slabi.Koža mi je jako masna pa samim tim, pored fleka, imam problem i sa proširenim porama i mitiserima. Molila bih Vas za savet, tj. da mi preporučite koje preparate Neostrata bih mogla da koristim kako bih rešila ovaj dugogodišnji problem.
  Unapred zahvalna.
  Pozdrav.

 26. 22-10-2012
  14:41

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Poštovana Slavice,
  Za pigmentacije vam savetujem primenu Neostrata Hidrohinonskog gela za izbeljivanje, šifra 8808. Ovaj gel se nanosi u tankom sloju, samo na fleke. Potrebno je da ga koristite1-2 dnevno u kontinuitetu, barem 3 meseca kako biste imali potpune rezultate.
  Što se tiče masnog tipa kože sa proširenim porama i mitiserima, idealna kombinacija je:
  1. Oily Skin Solution, rastvor za masnu kožu (šifra 8005) koji ćete po potrebi koristiti 1-2 dnevno
  2. Ultra Daytime Smoothing Cream SPF15, dnevni krem za hidrataciju i podmlađivanje sa SPF15, šifra 8006
  3. Citratni tretman, šifra 8010, pojedinačni tupferi sa citratnim rastvorom, koji deluju poput pilinga voćnim kiselinama ali ih možete sami primenjivati (jednom nedeljno je dovoljno)
  Naravno, najbolje bi bilo da uradite seriju tretmana odnosno pilinga Neostratinim voćnim kiselinama. Za dodatne informacije o ovim pilinzima molim vas da mi se obratite na email: sanda.lukic@msfpharm.com
  Srdačno,
  Sanda

  • 23-10-2012
   15:01

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Maja

   Komentar:

   Postovana Sandra,
   vec duze vreme imem probleme sa hiperpigmentacijom na licu.Koristila sam razne kreme, kojima dodjem do zadovoljavajuceg rezultata (nikada nisam uspela u potpunosti da otklonim fleke), ali sa prvim zracima sunca, feke potamne, bez obzira sto koristim SPF50+.
   U apoteci su mi predlozili NeoStrata Pigment Lightening Gel sa kodzik kiselinom, pa me sada interesuje koja je razlika imedju nje i gela za izbeljivanje sa hidrohinonom.
   Hvala unapred, Maja

 27. 2-11-2012
  10:52

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Poštovana Majo,
  Neostratini preparati za izbeljivanje daju odlične efekte kada su u pitanju hiperpigmentacije.
  Hidrohinon se do sada pokazao kao najbolji agens za izbeljivanje, ali su pojedini na njega prosetljivi pa se iz toga razloga, kao zamena, koristi kodzik kiselina.
  Formulacije ova dva gela su veoma slične. Bez obzira na to koji gel odaberete, bićete zadovoljni rezultatima. Nanosite ga u tankom sloju, svakodnevno, samo na pigmentacije.
  Za sigurnu solarnu zaštitu savetujem vam HELIOCARE preparate.
  Srdačno,
  Sanda

 28. 3-11-2012
  12:18

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Ana

  Komentar:

  Postovani, imam tamne fleke po licu koje su postojale i pre trudnoce (rekla bih da su od sunca), ali su se tokom i nakon dve trudnoce pojacale. Dovoljan je jedan izlazak na sunce bez zastitnog faktora i one su jos izrazenije. Zahvataju predeo iznad obrva i nosa, iznad usta i oko ociju. Mogu li vase preparate koristiti za vreme dojenja? Sta preporucujete? Pozdrav!

 29. 8-11-2012
  22:11

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 1
  Autor:clara

  Komentar:

  koliko kosta kutija za citratni tretman i neo strata gel za izbeljivanje,HVALA

  • 8-11-2012
   22:16

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 1
   Autor:clara

   Komentar:

   KADA MOGU DOBITI ODGOVOR

  • 13-11-2012
   22:18

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Poštovana,
   Citratni tretman se vise ne prodaje u kutiji, vec na komad, u kesici, i jedna kesica kosta oko 300 din. u apotekama.
   Cena Neostrata gelova i kremova za izbeljivanje je 3 900 din.
   Srdačno,
   Sanda

  • 19-11-2012
   17:31

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Citratni tretman takođe možete kupiti u pakovanju (8 kesica tretmana) a cena u apotekama je 2 800 din.Tretman se primenjuje jednom nedelje, pa je ovo pakovanje predviđeno za mesec dana.
   Tu sam za sva dodatna pitanja.
   Srdačno,
   Sanda

 30. 19-12-2012
  21:46

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:ratka

  Komentar:

  Poštovani, imam 43 godine i fleke na licu već 10 godina…pokušavala sam raznim kremama al bez pomoći. Dal vaših proizvoda ima u Nikšiću i gdje?

  • 24-12-2012
   10:50

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Postovana,
   Potrazite Neostratin gel za izbeljivanje, imamo jako dobre rezultate sa ovim proizvodima za izbeljivanje fleka. Neostrate ima u Podgorici, apoteka Sveti Vraci.
   Srdacno,
   Sanda

 31. 24-12-2012
  22:04

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:ratka

  Komentar:

  Sandra, hvala ti od srca. Ovih dana idem u Podgoricu samo radi ovih preparata. Sve bih dala da se otarasim ovih fleka. Molim te napiši mi šta je tačno najbolje da kupim jer mi je koža osjetljiva, i dal je u redu da koristim ujedno i citratni tretman? Dal postoji mogućnost naručivanja ako ne bih neke od proizvoda našla u apoteci Sveti Vrači? Veliki i iskren pozdrav.

 32. 25-12-2012
  09:27

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Nema na čemu Ratka.
  Nadam se da ćete naći preparate koji su vam potrebni. Mi ih nažalost ne možemo poslati u Crnu Goru. Najbolje je da proverite sa firmom Glosarij, koja je distributer Neostrate u CG. Evo kontakta: mr ph Brankica Stijepovic, Glosarij d.o.o., Vojislavljevica 76, Podgorica, tel. +382 20 642 495 ,+382 20 642 496, mob.+382 69 104 146, +382 69 072 250, e-mail:brankica.stijepovic@glosarij.me
  Mislim da oni nemaju citratni tretman. Umesto njega možete uzeti Dnevni krem za hidrataciju i podmlađivanje SPF 15, sa glikolnom i limunskom kiselinom koji je odličan za otklanjanje pigmentacija i ujednačavanje boje tena.
  Međutim, ako vam je koža jako osetljiva najbolje je da uzmete samo krem za izbeljivanje kože, preparat 8413 ili 8411. On se nanosi u tankom sloju, samo na pigmentacije. Rezultati su vidljivi nakon 1-3 meseca redovnog, svakodnevnog korišćenja.
  Ako mogu još nekim savetom da pomognem, tu sam.
  Srdačno,
  Sanda

 33. 23-1-2013
  12:39

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:marina

  Komentar:

  Imam tamne fleke oko ociju, moje pitanje je kojom kremom ili gelom bi mogla da ublazim kolutove?
  pozdrav

 34. 26-1-2013
  08:17

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Poštovana Marina,
  Savetujem vam primenu NeoStrata Bionic Eye Cream, bionskog krema za predeo oko očiju. Ovo je visoko efikasni krem sa laktobionskom kiselinom koja hidrira i jača strukturu kože, vitaminom K (redukuje tamne kolutove), ekstraktom krastavca i zelenog čaja (moćni antioksidansi).
  Pored ovog antirida, savetujem vam primenu NeoStrata Brightening Cream sa SPF15, krem za izbeljivanje, koji ćete nanositi u tankom sloju na celo lice, kao dnevni zaštitni krem.
  Srdačno,
  Sanda

 35. 1-2-2013
  16:16

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Milica

  Komentar:

  Postovana Sandra,
  Imam tamno smedje fleke na kozi, koje su posledice alergije od stresa. Alerigija mi je prosla pre godinu dana ali fleke su idalje tu. Imam ih na nogama i pri dnu ledja, preko leta su jos vise vidjljivije. Molim Vas da mi preporucite koju kremu treba da kupim, probala sam razne tretmane ali nista mi nije pomoglo. Jel’ mogu da vam posaljem slike na mail adresu da vidite kako izgledaju?

  Unapred zahvalna,
  Milica

 36. 1-2-2013
  16:54

    |  reply
  Thumb up 2 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Postovana Milice,
  Mozete mi poslati slike na mail sanda.lukic@msfpharm.com, pa cu vam preporuciti adekvatan preparat za negu iz linije Neostrata za izbeljivanje pigmentacija.
  U letnjem periodu, kako se fleke ne bi opet pojavile, ne zaboravite na SPF, zastitu od sunca. Moja preporuka su Heliocare preparati sa SPF 50 i 90.
  Srdacno,
  Sanda

 37. 6-2-2013
  09:51

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Milica

  Komentar:

  Postovana Sandra, posalala sam vam slike na mail adresu. Sa nestrpljenjem cekam vas odgovor, jako mi je bitno da mi sto pre odgovorite koju terapiju da koristim.

  Unapred zahvalna,
  Milica

 38. 6-2-2013
  20:06

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Jelena

  Komentar:

  Postovana.Ja bih vas pitala da li neki vas preparat pomaze u izbeljivanju fleka od akni.Ja ih imam dosta,kako sam starija one su sve vise izrazajnije.Koristim dugo kontracepciju pa me zanima da li mogu preventivno nesto da koristim.Inace imam tamniji ten ,malo pega na nosu i rekla bih neujednacen ten.Hvala unapred

 39. 7-2-2013
  16:16

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Postovana Jelena,
  Neostratini proizvodi za izbeljivanje efikasno uklanjaju fleke od akni, a koriste se i za otklanjanje pigmentacija nastalih usled upotrebe kontraceptiva, tokom trudnoce i sl. Savetujem vam primenu bionskog krema za izbeljivanje sa SPF15, dnevni krem, koji mozete nanositi na celo lice; a mozete dodatno primenjivati, jednom dnevno, uvece, i gel za izbeljivanje koze, u tankom sloju, samo na pigmentacije.
  Molim vas napisite kakav je tip vase koze, (mesovita, suva, masna) pa da izaberemo preparate koji su najadekvatniji za vas.
  Srdacno,
  Sanda

  • 24-3-2013
   18:15

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Jelena

   Komentar:

   Moja koza je mesovita,t zona je masna

   • 25-3-2013
    08:21

      |  reply
    Thumb up 0 Thumb down 0
    Autor:Sanda Lukic

    Komentar:

    Poštovana Jelena,
    Za mešovitu i masnu kožu najbolje je da koristite jedan od Neostratinih gelova za izbeljivanje, bilo da je na bazi hidrohinona ili kodžik kiseline (supstanci za izbeljivanje i posvetjivanje kože) Možete uporedno koristiti i Bionski dnevni krem za izbeljivanje (koji sam vam prethodno savetovala) kako bi efekti bili još bolji i brži. ILI možete kao dnevni krem koristiti Neostrata Sheer Hydration sa SPF15, koji odlično deluje na kožu sa pigmentacijama, ujednačava boju tena, a ujedno smanjuje mašćenje kože… U slučaju da koristite dva preparata, gel za izbeljivanje ćete nanositi samo noću, u tankom sloju, na fleke. Kako bi sprečili nastanak novih pigmentacija, naročito jer koristite kontracepciju, savetujem Vam da u letnjem periodu nanosite preparate sa zaštitinim faktorom, moja preporuka su Heliocare preparati (krem, gel ili kompakt puder sa SPF50)
    Tu sam za sva dodatna pitanja.
    Srdačno,
    Sanda

 40. 7-3-2013
  13:33

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Sandra

  Komentar:

  Postovana Sanda, zanima me da li se za 300 dinara,koliko kosta citratni tretman po komadu,dobija i kiselina i kremica ili samo jedno od ta dva?

 41. 8-3-2013
  14:51

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Dobija se samo kesica citratnog tretmana. Krema / Bionic Face Cream, može da se kupi u tubi od 40g, po ceni od 3900 din.

 42. 23-3-2013
  11:53

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Biljana

  Komentar:

  Postovana Sandra,imam problem sa pjegicama od sunca po licu,po ramjnima i manje po dekolteu,koristila sam razne kreme i gelove sa kodzik kiselinom ali ne pomazu mi da ih potpuno uklonim,pa me zanima gdje mogu u Banja Luci da pjegice uklonim laserom i zanima me koliko kosta ovakav tretman uklanjanja pjega i da li je laser enajefikasniji? Unaprijed hvala.

  • 25-3-2013
   18:36

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Poštovana Biljana,
   Na vaš upit sam odgovorila putem mail-a. Nadam se da sam vam pomogla preporukom da odete kod dr Vučen, u Banja Luci.
   Najlepši pozdravi,
   Sanda

 43. 2-4-2013
  17:24

    |  reply
  Thumb up 1 Thumb down 0
  Autor:Kika

  Komentar:

  Pozdrav
  Imam puno fleka po licu od prišteva,zanima me da li bi neki Vaš preparat pomogao da postanu neprimjetni?unaprijed hvala

  • 3-4-2013
   14:23

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Pozdrav!
   Možete koristiti jedan od preparata za izbeljivanje. Savetujem da koristite Neostrata Gel sa hidrohinonom, za noćnu negu, a Bionski krem za izbeljivanje sa SPF15 za dnevnu negu. Rezultati su obično vidljivi već nakon mesec dana, redovne, svakodnevne primene ovih proizvoda.
   Srdačno,
   Sanda

 44. 2-4-2013
  21:39

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Marko

  Komentar:

  Da li se mogu koristiti proizvodi za izbeljivanje koze sa unutrasnje strane butina,u gornjem delu u granici sa genitalijama?

 45. 3-4-2013
  14:21

    |  reply
  Thumb up 1 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Marko,
  Proizvodi za izbeljivanje se nanose u tankom sloju samo na pigmentacije (fleke) i mogu se primenjivati na bilo kom delu tela. Vodite računa da proizvod ne dođe u dodir sa genitalijama / sluzokožom, a u slučaju da se to desi, odmah temeljno isperite vodom.
  Pozdrav,
  Sanda

 46. 21-4-2013
  03:11

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:daca

  Komentar:

  Postovana, imam hiperpigmentaciju na kozi penisa, nije u pitanju sluzokoza, koja je prisutna vec oko dve godine. Mislim da je posledica nekog prolaznog zapaljenja. Moje pitanje da li je moguce primeniti nesto iz vase palete proizvoda u ovom slucaju, na ovom delu koze posto je osetljiva i ako jeste sta? Hvala na vremenu!

 47. 23-4-2013
  08:05

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Postovani,
  S’obzirom na to da nije u pitanju sluzokoza, mozete koristiti Neostrata gel za izbeljivanje, koji cete nanositi svakodnevno, u tankom sloju, i to samo na pigmentaciju. Prvi rezultati su vidljivi vec nakon mesec dana redovne primene ovog preparata.
  Srdacno,
  Sanda

 48. 29-4-2013
  16:28

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:marko

  Komentar:

  Imam 3 fleke na obrazima od bubuljica pa me zanima jel ima nesto sto ce ih brzo i efikasno ukloniti….hvala unapred

  • 7-5-2013
   13:44

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Mozete koristiti Neostrata gel za izbeljivanje sa hidrohinonom. Nanosi se jednom do dva puta dnevno u tankom sloju, samo na pigmentacije. Napominjem da je potrebno je izbegavati duzi kontakt sa suncem tokom koriscenja ovog preparata ili koristiti kremu sa UV zastitom.
   Srdacno,
   Sanda

 49. 2-5-2013
  13:31

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Naki

  Komentar:

  Postoji neka krema koja mozee do neke mere da izbeli pegice koje imam od detinjstva ? :) Jako me nerviraju vec. -.-

  • 7-5-2013
   13:45

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Probajte sa Neostrata gelom za izbeljivanje, sa hidrohinonom. Budite uporni i gel nanosite samo na podrucje sa pegicama svakodnevno. Rezultati su obicno vidljivi nakon tri meseca koriscenja ovog gela.
   Srdacno,
   Sanda

 50. 20-5-2013
  20:55

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Sandra

  Komentar:

  Poštovana,
  željela bih da mi predložite rješenje za moj problem sa hiperpigmentacijom. Naime ja sam je dobila zbog upotrebe oralne kontracepcije a nisam zaštitila lice na suncu. I zato evo vec 5 godina pokušavam da je se riješim ali nikako da nadjem adekvatnu i provjerenu kremu. Dermatolozi mi preporučuju laser i sl. mentode koje pri tome ne daju nikakve garancije za uspjeh a fleke se mogu pojaviti ponovo.
  Prvo sam ih imala po čelu i preko nosa i obraza a sada se to proširilo i po cijelom licu iako svakodnevno koristim zaštitu. Ako treba ja bih Vam poslala svoje slike fleka pa ako možete po tome da mi kažete šta bi najadekvatnije rješenje bilo za mene?! Još bih Vas željela pitati da li znate gdje te proizvode u Sarajevu mogu naći? Po običnim apotekama ih nema.
  Unaprijed zahvalna Sandra.

 51. 25-5-2013
  08:00

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Poštovana,
  Potrebno je da koristite Neostrata hidrohinonski gel za izbeljivanje. Nije potrebno da mi pošaljete slike, jer je ovaj preparat efikasan kod svih vrsta pega i fleka. Nanosite gel u tankom sloju, samo na pigmentacije, svakodnevno i nastavite da koristite anti-solarnu zaštitu.
  U Sarajevu, Neostratu distribuira firma Apomedical, pa je najbolje da se dirketno njima obratite kako bi saznali u kojim apotekama možete naći proizvode.
  Evo kontakta:
  Mr. ph. Lejla Gvozdjar
  Apomedical d.o.o.
  Vreoce 33
  71 210 Ilidza Sarajevo
  Tel. : + 387 33 771 700
  Srdačno,
  Sanda

 52. 30-5-2013
  08:29

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Pavle

  Komentar:

  Imam problem sa pegama .Da li je njih moguce otkloniti sokom od limuna , procitao sam to negde ili su se pokazale efikasne samo kiseline ? I da li to moze izazvati neko jako crvenilo ili iritaciju koze ?

  • 3-6-2013
   10:51

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 1
   Autor:Sanda

   Komentar:

   Postovani, mozete probati sa limunom, ali Neostratini preparati za izbeljivanje svakako daju bolje rezultate.
   Srdacno,
   Sanda

 53. 30-5-2013
  16:05

    |  reply
  Thumb up 1 Thumb down 0
  Autor:Katarina

  Komentar:

  Gde u Srbiji mogu da kupim Neostrata proizvode? Nakon Puva terapije su mi ostale fleke po nogama I ne mogu nikako da ih otklonim. Koliko dugo treba da se koriste proizvodi? Matura mi je za 2 nedelje :(

 54. 3-6-2013
  10:53

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Sanda

  Komentar:

  Molim vas napisite mi u kom gradu se nalazite. Neostrata se nalazi u apotekama sirom Srbije. Sto se tice fleka, one se efikasno izbeljuju Neostratinim preparatima, ali je potrebno da ih koristite svakodnevno, u kontinuitetu minimum mesc dana, a za najbolje efekte i do 3 meseca.
  Srdacno,
  Sanda

 55. 5-7-2013
  16:16

    |  reply
  Thumb up 1 Thumb down 0
  Autor:Aleksandra

  Komentar:

  Poštovana,
  prošle godine u septembru sam zadobila opekotine drugog stepena od laserske epilacije po nogama. Sada na tim mestima imam tamnu pigmentaciju. Zanima me da li mogu da je uklonim?

 56. 17-7-2013
  15:43

    |  reply
  Thumb up 1 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Poštovana,
  Moguće je ublažiti, a verovatno i otkloniti ove fleke. Potrebno je da koristite Neostrata gel za izbeljivanje sa hidrohinonom, noću, u tankom sloju samo na pigmentacije. Za što bolje efekte možete koristiti i Neostrata dnevnu kremu za izbeljivanje sa SPF15 i hidrohinonom ili arbutinom. Prvi rezultati su vidljivi nakon mesec dana do tri meseca svakodnevne i kontinuirane primene ovih preparata.
  Srdačno,
  Sanda

 57. 20-7-2013
  08:47

    |  reply
  Thumb up 1 Thumb down 0
  Autor:sanja

  Komentar:

  Postovana,

  Pre mesec Dana sam se porodila a u trudnoci mi se pojavila hiperpigmentacija na stomaku i po jos nekim delovima tela. Da li mozete da mi preporucite neku kremu za izbeljivanje I gde istu mogu nabaviti, iz Beograda sam.
  Unapred zahvalna

  • 25-7-2013
   13:58

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Postovana,
   Mozete koristiti dnevni krem za izbeljivanje sa SPF 15 ili nocni gel za izbeljivanje sa hidronihohom, preparati koji u znatnoj meri otklanjaju pigmentacije nastale tokom ili nakon trudnoce. Preparati se nanose samo na pigmentacije, svakodnevno u tankom sloju. Ako koristite gel (a ne kremu) potrebno je da koristite i preparat sa SPF (radi zastite od sunca)
   Preparate Neostrata mozete naci u sledecim apotekama u Beogradu: Delta City, USCE, Super Vero, Pearl Medica – prekoputa Beogradjanke, Matej Ivanovic – Knez Mihailova, Galen u Vojvode Brane, Laurus u Katanicevoj, Paster u Pasterovoj ulici…
   Srdacno,
   Sanda

 58. 24-7-2013
  17:35

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Slađana

  Komentar:

  Poštovana,
  imam tamne fleke po obrazima i iznad usana. Prije 4 godine su se pojavile. Tada sam se javila dermatologu i ona mi je preporučila kremu Celerit plus ujutro i uveče, a obavezno dnevnu sa 50 zastitnim faktorom. Pridržavala sam se toga i fleke su nestale. Međutim, ponovo su se pojavile prošle godine i to veoma izražene. Najružnije su iznad usana jer izgledaju kao brkovi. Ja sam koristila opet Celerit plus ali mi nista ne pomaže. Pored toga, koristim zastitnu kremu za svaki dan s faktorom 50. Molim vas da mi kažete sta da radim. Plašim se lasera, a htjela bih pokušati s kremama s hidrohinonom, mada se pomalo plašim jer sam čitala da je to opasno (ali zaista djelotvorno). Živim u Banjaluci i htjela bih nabavidi kremu s hidrohinonom ali ne znam koje apoteke je imaju. Hvala unaprijed. Srdačan pozdrav!

 59. 4-8-2013
  19:01

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:jaja

  Komentar:

  u kojoj apoteci u budvi ima da se kupi neostrata gel?

  • 7-8-2013
   12:15

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   U apoteci Popovic, ili u apoteci u starom gradu kod mr ph Lilje.

 60. 23-8-2013
  09:50

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Ami

  Komentar:

  Cao, zanima me u kojoj apoteci u Sjenici ili Novom Pazaru bi mogla pronaci vase proizvode?

  • 11-9-2013
   13:26

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Pozdrav, Neostratine proizvode mozete pronaci u apoteci Licina, u Novom Pazaru.
   Srdacno,
   Sanda

 61. 25-8-2013
  17:32

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Mia

  Komentar:

  Postovani, imam vec duze fleke od sunca na ledjima i ramena a od ovog ljeta i na nosu. Molim vas preporucite mi sta da koristim i gdje u Bijeljini (BiH) mogu naci vase proizvode?
  Hvala unaprijed

  • 11-9-2013
   13:25

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Postovana Mia,
   Koristite Neostrata gel za izblejivanje sa hidrohinonom. Mozete se raspitati preko firme Apomedical koja distribuira ove proizvode u BiH u koju apoteku da odete.
   Evo kontakta:
   Mr. ph. Lejla Gvozdjar
   Tel. : + 387 33 771 700
   http://www.apomedical.com
   Srdacno,
   Sanda

 62. 6-9-2013
  17:44

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Ana

  Komentar:

  Postovani, od neke cetvrte-pete godine pocele su da mi se pojavljuju pegice od sunca. Sada imam 18 godina i imam ih dosta vise, po rukama, kolenima, dekolteu, najvise na licu. Ne volim ih iskreno. Znate li mozda da li je moguce ukloniti ih? Koji preparat preporucujete? Hvala puno

  • 11-9-2013
   13:29

     |  reply
   Thumb up 1 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Postovana Ana,
   Ukoliko su u pitanju pegice od sunce (a ne urodjene pege) mozete koristiti Neostrata gel za izbeljivanje sa hidrohinonom, koji se nanosi uvece u taknom sloju, samo na pegice. Potrebno je da ga primenjujete u kontinuitetu do 3 meseca, za najbolje efekte.
   Srdacno,
   Sanda

 63. 17-10-2013
  22:12

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:bojana

  Komentar:

  Interesuje me sta treba da koristim da bih uklonila fleke koje su nastale stiskanjem potkoznih bubuljica po celu, inace koza cela mi je masna.?pozdrav i hvala

 64. 19-10-2013
  10:01

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Poštovana Bojana,
  Preporučujem vam Neostrata Citratni tretman, koji se u apotekama prodaje u kesicama za jednokratnu upotrebu. Deluje blago eksfolijativno,otklanjajući površinski izumrle ćelije, uklanja pigmentne nepravilnosti, smanjuje prekomerno mašćenje kože…. Nanosi se na očišćenu kožu lica, potrebno je da deluje minimum 5 minuta, a najviše 3 sata u zavisnosti od reakcije kože. Nakon toga oprati lice. Savetuje se primena jednom nedeljno. Najbolji efekti se postižu u kombinaciji sa odgovarajućim Neostrata proizvodima za negu (na primer Neostrata Sheer Hydration SPF15, dnevni krem) i Neostrata piling tretmanom. (u našem estetskom centru Xenia u Krunskoj ulici br. 7)
  Ukoliko se flekice i pored korišćenja ovih preparata ne povuku sasvim, možete koristiti Neostrata hidrohinonski gel, šifra 8808, koji se nanosi uveče, samo na flekice i daje odlične rezultate kada je u pitanju izbeljivanje kože.
  Tu sam za sva dodatna pitanja.
  Srdačno,
  Sanda

 65. 28-10-2013
  19:51

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Mina

  Komentar:

  Postovani,
  imam 18 godina,mozete mi preporuciti efikasan i brz tretman za flekice od bubuljica?
  Unapred hvala na odgovoru!

 66. 7-11-2013
  16:53

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Sanda

  Komentar:

  Postovana Mina,
  Najbolji i najbrzi tretmani za flekice od bubuljica su Neostrata piling tretmani. Mozete ih zakazati u nasem estetskom centru Xenia, u Krunskoj ulici br.7. (www.xenia.rs)
  Kao alternativu piling tretmanima, mozete u apoteci kupiti Neostrata Citratni Tretman, koji takodje daje dobre rezultate kada su u pitanju flekice. Prodaje se u kesicama, za jednokratnu je upotrebu i primenjuje se jednom nedeljno.
  Srdacno,
  Sanda

 67. 20-11-2013
  15:10

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Aleksa

  Komentar:

  A koliko je efikasan Neostrata gel za izbeljivanje?

 68. 21-11-2013
  15:27

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:sanda

  Komentar:

  Neostratini gelovi za izbeljivanje daju odlicne rezultate u izbeljivanju pigmentacija/ diskoloracija na kozi. Prvi rezultati su najcesce vidljivi vec nakon mesec dana svakodnevne primene ovih preparata, a cesto i mnogo brze (u zavisnosti od tipa, porekla i velicine pigmentacije)

 69. 15-1-2014
  21:01

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Daniela

  Komentar:

  Postovani,
  imam 33 god. i masnu a trenutno dehidriranu kozu lica, kao i hiperpigmentaciju nastalu upotrebom lijekova i kozmeticki preparata. Najveci problem su prosirene pore i mitiseri,kojih se samo higijenskim tretmanom na kratko rijesim, ali problem je u sustini stalno prisutan. Molim Vas da mi preporucite terapiju ako je moguce istom rijesiti problem na duze vrijeme, jer je koza postala bezivotna i veoma dehidrirana a zapravo je masna. Inace sam iz Banjaluke, pa me zanima mogu li iste proizvode ovdje nabaviti.
  Hvala Vam unaprijed.

 70. 27-1-2014
  14:16

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Poštovana,
  Savetujem vam da koristite Neostratina gela za izbeljivanje sa hidrohinonom (šifra 8808), koji ćete nanositi noću u tankom sloju, samo na pigmentacije. Potrebno je da ovaj gel nanosite svakodnevno, samo na fleke, u tankom sloju.
  Za dnevnu negu savetujem vam svakodnevno umivanje sa Antibakterijskim losionom (šifra 8807) i korišćenje Krema za hidrataciju i podmađivanje (šifra 8006) koji će povoljno delovati na proširene pore i mašćenje kože.
  U Banja Luci Neostratu potražite u sledećim apotekama:
  1. Apoteka Biljana
  2. Intermedik –Karadjordjeva br.49
  3. ZU Dr.Golic, Apoteka Anapharm
  Tu sam za sva dodatna pitanja.
  Srdačno,
  Sanda

 71. 13-2-2014
  16:08

    |  reply
  Thumb up 1 Thumb down 0
  Autor:Sandra

  Komentar:

  Postovani,
  Imam 29.god.i do sada nisam koristila vase proizvode ali sam procitala sve pozitivne komentare i volela bih da probam.Moj problem su tamne flekice koje su se pojavile u poslednje vreme ispod ociju od Sunca.Inace do sada nisam imala vecih problem sa licem.Koza mi je kombinovana-mesovita sa masnijom T-zonom obrazi nesto suviji.Volela bih da mi preporucite nesto za otklanjanje tih flekica i ujednacavanje tena lica.
  Unapred hvala

  • 19-2-2014
   10:24

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:sanda

   Komentar:

   Postovana,
   Savetujem vam da koristite Neostratin gel za izbeljivanje sa hidrohinonom, šifra 8808, koji efikasno otklanja fleke. Nanosi se uveče u tankom sloju, samo na pigmentacije. Potrebno je da ovaj gel nanosite svakodnevno, u periodu od tri meseca koliko je obično potrebno da se pigmentacije potpuno uklone.
   Dodatno, kako biste ujednačili boju tena možete koristiti dnevni krem, Neostrata Sheer Hydration sa SPF15.
   Srdačno,
   Sanda

 72. 14-2-2014
  20:07

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:LILJANA

  Komentar:

  ve molam da mi odgovorite kade mozam da gi nabavam Vasite proizvodi vo Makedonija?Imam 52 god.,hiperpigmentacija i kapilari vo predel na vratot,imam suva koza,Kako mozam da dobijam sovet koi preparati i kako da gi koristam?

  • 19-2-2014
   10:26

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:sanda

   Komentar:

   Poštovana Ljiljana,
   U Makedoniji Neostrata proizvode možete naći u apotekama Eurofarm.
   Savetujem vam da koristite Neostratin gel za izbeljivanje sa hidrohinonom. Nanosi se uveče u tankom sloju, samo na pigmentacije. Potrebno je da ovaj gel nanosite svakodnevno, u periodu od tri meseca koliko je obično potrebno da se pigmentacije potpuno uklone.
   Srdačan pozdrav,
   Sanda

 73. 20-2-2014
  20:30

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Vila

  Komentar:

  Поштована,
  по носу, челу и јагодицама имам природне пеге. Занима ме да ли би неки од ваших препарата помогао у њиховом уклањању или се пре одлучити за неки хемијски пилинг или ласер? Постоји ли уопште метода њиховог трајног уклањања и шта бисте Ви препоручили? После овога би вероватно ваљало користити Хелиокер гел 90? Осим овог других проблема са кожом лица немам. Срдачан поздрав!

 74. 21-2-2014
  13:44

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Postovana,
  Postoje proizvodi za izbeljivanje (gelovi i kremovi Neostrata), medjutim oni uglavnom ne mogu da otklone urodjene pege. Savetujem Vam da uradite laserski tretman. Ukoliko se javljate iz Beograda, mozete doci na konsultaciju u nas estetski centar u Krunskoj ulici br. 7 (www.xenis.rs)
  Heliocare preparate svakako savetujem kao deo produzene nege. Novina je Heliocare Color Gel sa SPF50, tonirana krema – gel, koja odlicno prikriva nepravilnosti, bezmasna je i lako se nanosi.
  Za sva dodatna pitanja, stojim Vam na raspolaganju.
  Srdacno,
  Sanda

 75. 9-3-2014
  12:23

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:branimir

  Komentar:

  postovani,
  dijete od 8 godina ima fllekice tamne (dermatolog kaze da su nastale od sunca) na llijevoj strani lica kod sljepoocnice. Zainma me koji bi mu preparat mogao biti od koristi i gdje ga mogu nabaviti u BiH.

 76. 11-3-2014
  12:52

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:jelena

  Komentar:

  Postovani
  po celu,nausnicama i krajevima ociju imama fleke.Par godina koristim razne kreme za izbjeljivanje koje mi pomazu zimi a cim prvo sunce izadje one potamne.Doktor mi je rekao da su to fleke zbog prekomjernog izlaganaja sunci i ne koriscenja zastitnog faktora,i u pravu je.Da li mi preporucujete lasersko izbjeljivanje i da li je to skupo,ili nesto drugo?
  Pozdrav

  • 17-3-2014
   14:24

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Postovana,
   Ukoliko se javljate iz Beograda, najbolje bi bilo da dodjete na konsultaciju u nas estetski centar Xenia (www.xenia.rs) gde mozete uraditi hemijski piling ili laserski tretman. Moja je preporuka da koristite HELIOCARE preparate sa visokim SPF, koji savrseno stite od sunca a koriste se i da prekriju nepravilnosti na kozi (postoje i puderi kao i kolor kreme)
   Pozdrav,
   Sanda

 77. 19-3-2014
  21:46

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Dragana- Beograd

  Komentar:

  Poštovana,
  Imam 33 god i moj problem je sledeći… Negde početkom februara imala sam udarac ispod oka. U predelu podočnjaka, izašla mi je jako velika modrica koja dugo nije prolazila. Ja sam stalno stavljala korektor i tonu pudera kako bih je prikrila. Pogrešila sam znam, jer nisam dozvoljavala koži da diše. Inače, imam jako izražene i tamne podočnjake a posebno mi je taj levi podočnjak problematičan gde je bila modrica. E sad ovako, modrica je prošla, posle dugo vremena, a u predelu gde se podočnjak završava, ostala je braon boja, otprilike dužine oko 2cm i debljine 1cm. Šminkom nekako i uspem da prikrijem ali od pudera napravim još gore jer taj deo od pudera bude grozno smežuran. Da li sam ja kožu spržila čestom upotrebom šminke, ne znam… Pre nedelju dana sam koristila malo triderm kremu i prestala sam. Ne znam šta da radim i da li postoji neka krema da ta braon boja nestane? Inače, osim tih podočnjaka koji su velikim delom i nasledni faktor, nemam problem sa kožom niti licem.
  Nadam se da imate rešenje za mene.
  S poštovanjem,
  Dragana-Beograd

 78. 22-3-2014
  10:50

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:branimir

  Komentar:

  postovani,
  dijete od 8 godina ima fllekice tamne (dermatolog kaze da su nastale od sunca) na llijevoj strani lica kod sljepoocnice. Zanima me koji bi mu preparat mogao biti od koristi i gdje ga mogu nabaviti u BiH.

 79. 31-3-2014
  13:07

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Dragana

  Komentar:

  Poštovana,
  Imam 33 god i moj problem je sledeći… Negde početkom februara imala sam udarac ispod oka. U predelu podočnjaka, izašla mi je jako velika modrica koja dugo nije prolazila. Ja sam stalno stavljala korektor i tonu pudera kako bih je prikrila. Pogrešila sam znam, jer nisam dozvoljavala koži da diše. Inače, imam jako izražene i tamne podočnjake a posebno mi je taj levi podočnjak problematičan gde je bila modrica. E sad ovako, modrica je prošla, posle dugo vremena, a u predelu gde se podočnjak završava, ostala je braon boja, otprilike dužine oko 2cm i debljine 1cm. Šminkom nekako i uspem da prikrijem ali od pudera napravim još gore jer taj deo od pudera bude grozno smežuran. Da li sam ja kožu spržila čestom upotrebom šminke, ne znam… Pre nedelju dana sam koristila malo triderm kremu i prestala sam. Ne znam šta da radim i da li postoji neka krema da ta braon boja nestane? Inače, osim tih podočnjaka koji su velikim delom i nasledni faktor, nemam problem sa kožom niti licem.
  Nadam se da imate rešenje za mene.
  S poštovanjem,
  Dragana-Beograd

 80. 31-3-2014
  14:05

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:sanda

  Komentar:

  Postovana Dragana,
  Korektivna sminka je mozda jedino resenje. Savetujem vam preparate Heliocare – tonirane pudere ili gelove. Takodje, mozete doci u nas esetski centar “Xenia” na konsultaciju kod Dr Vedrane Makljenovic. Sve infromacije mozete naci na sajtu http://www.xenia.rs
  Srdacan pozdrav,
  Sanda

 81. 4-4-2014
  18:51

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:jelena

  Komentar:

  Postovani
  Mozete li mi objasniti nesto vise o mezoterapiji,sa iglama i bez igala,kakva je cijena i koliko tretmana preporucujete godisnje,imam 30 godina i sitne bore oko ociju.Bi li mi to pomoglo?

 82. 8-4-2014
  12:27

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Postovana,
  Tretman se radi iglicama, ili Derma pen aparatom. Procedura nije bolna, bezbedna je i daje odlicne rezultate. Radimo sa mezo koktelima Meso Expert.
  Potrebno je u kontinuitetu tri do pet tretmana, dva puta godisnje. Najbolje je doci na konsultaciju sa doktorom, koja je besplatna, i na taj nacin utrvditi sta je najbolje za vas.
  Sve dodatne informacije mozete naci na nasem sajtu http://www.xenia.rs
  Srdacno,
  Sanda

 83. 12-4-2014
  15:48

    |  reply
  Thumb up 2 Thumb down 0
  Autor:rada

  Komentar:

  Pozdrav za sve koji imaju problem sa pegicam,i ja sam jedna od Vas.Koristila sam Neostrata kremu za izbeljivanje i za mesec dana sam se resila pega i fleka.Sledeceg leta sam ih ponovo dobila ali u blazem obliku jer sam koristila zastitnu kremu sa SPF 80

 84. 19-4-2014
  12:53

    |  reply
  Thumb up 1 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Pozdrav! Hvala vam što ste podelili svoje iskustvo sa nama. Neostratine kreme i gelovi za izbeljivanje, zaista daju odlične rezultate i uvek mi je drago kada dobijem nove pozitivne rekacije na ove proizvode. Što se tiče posve neophodne zaštite od sunca, kako bi sprečili preuranjeno starenje kože i stvaranje pigmentacija, probajte Heliocare preparate, Španske farmaceutske kuće IFC Cantabria. U pitanju su proizvodi sa SPF 50 i SPF 90, u vidu krema, gelova, pudera i toniranih gel krema. Savršeno se nanose na kožu i pokrivaju nepravilnosti (ožiljke, pege, fleke…)

 85. 21-4-2014
  18:43

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:DIJANA

  Komentar:

  Pozdrav,
  Imam problem sa pegama nastalim od sunca koje se malo povuku preko zime ali i najmanje izlaganje suncu ih ponovo vrati.Citajuci vase komentare vidim da preporucujete neostratine kreme ,pa me zanima gde ih mogu nabaviti,obzirom da mi ih u apoteci nikada nisu ponudili?

 86. 22-4-2014
  08:20

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Pozdrav Dijana,
  Ako se javljate iz Beograda, Neostrata proizvode mozete naci u apoteci Laurus (Kataniceva kod Hrama), apoteke TC USCE, Delta City, TC Stadion, kao i u apotekama Galen, Vojvode Brane 1, Pearl Medica, Kralja Milana 15, apoteka Formasana, Neznanog Junaka – Dedinje….
  Srdacno,
  Sanda

 87. 22-4-2014
  10:04

    |  reply
  Thumb up 1 Thumb down 0
  Autor:DIJANA

  Komentar:

  Hvala puno

 88. 18-5-2014
  10:40

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:andjelija

  Komentar:

  Izvinite ako ste ovo pitanje vec imali, mada mislim da nigde nije bilo fleka od komaraca, ja sam do dirala non stop i ostale su mi crne fleke. Kako to mogu najbolje otkloniti? Hvala unapred.

  • 9-6-2014
   11:19

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Postovana,
   Mozete koristiti Neostrata bionski krem za izbeljivanje sa SPF15, ili Neostrata gel sa hidrohinonom koji se nanosi noću, u tankom sloju samo na pigmentacije. Smatram da ćete redovnom upotrebom jednog od ovih preparata uspesno otkloniti fleke.
   Srdacno,
   Sanda

 89. 12-7-2014
  18:32

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Bobana

  Komentar:

  Postovani
  Vec neko vrijeme koristim vas gel za izbjeljivanje fleka,do sad nisam vidjela neki rezultat,fleke nisu”nestale”.Na celu gdje sam imala fleku,tu su se pojavile neke bjele tackkice,ali jedva vidjljive.Kad izadjem na sunce sve se vrati kao sto je bilo,(koristim kremu za zastitu sa fakotorom 50+) Ja moram biti iskrena ,ni malo nisam odusevljena proizvodom,mozda je to do moje koze.U svakom slucaju drago mi je ako ima neko da mu je pomoglo:)

 90. 12-8-2014
  18:21

    |  reply
  Thumb up 1 Thumb down 0
  Autor:gaga

  Komentar:

  Postovana Sanda,

  vec duze vreme imam problem sa hiperpigmentacijom na celu, koja se znatno siri i sada je dostigla ogromne razmere-celo mi je gotovo prekriveno melazmom. Prvi put mi se pojavila flekica posle prvog prodjaja, dermatolog mi je preporucio Vas preparat sa hidrohinonom i ona je skoro potpuno nestala, adekvatnom upotrebom nakon 1,5 -2 meseca.
  Medjutim, koristeci Diane 35 u cilju hormonske regulacije, fleka se ponovo pojavila i rasirila pri prvom kontaktu sa suncem. Opet sam uzela Vas preparat (8413) i propisno ga nanosila, kao i prvi put, ali se fleka nije povukla i sad sam ocajna-posle mora mi se prosirila i na bocne strane obraza.
  Molim Vas, pomozite, razmisljam i o laseru, ne znam sta da preduzmem.
  P.s. ne znam da li je znatna razlika izmedju 8808 i 8413, posto sam prvi put koristila 8808 a drugi put 8413.

  Srdacan pozdrav
  D.

  • 26-9-2014
   18:47

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Postovana,
   Ukoliko se javljate iz Beograda, savetujem vam da dodjete u nas estetski centar Xenia, na besplatnu konsultaciju. Mozda ce pravo resenje za vas biti tretman laserom ili Neostrata hemijski piling. Vise informacija mozete pronaci na sajtu http://www.xenia.rs ili nas pozvati na tel: 064 648 2114
   Sto se preparata za izbeljivanje tice, 8808 je malo jaci jer u sebi sadrzi dve supstance za izbeljivanje. On se nanosi uvece, ili preko dana uz obaveznu zastitu od sunca (preporuka Heliocare krem ili gel sa SPF50)
   Krem 8413 sadrzi SPF15, i namenjen je dnevnoj nezi. Mozete ih koristiti zajedno, za najbolje i najbrze efekte.
   Za sva dodatna pitanja, stojim vam na raspolaganju.
   Srdacno,
   Sanda

 91. 20-8-2014
  15:13

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Martina

  Komentar:

  Postovani
  Na leto su me izjedali komarci i ostale su bile kraste i sad nakon krasti ostale su fleke koja krema bi pomoglo da se te fleke izblede??

  • 26-9-2014
   19:06

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Poštovana Martina,
   Možete primenjivati Neostrata gel za izbeljivanje (šifra 8808) koji se nanosi uveče, u tankom sloju, samo na fleke.
   Srdačno,
   Sanda

 92. 2-9-2014
  18:32

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:DRAGANA TRISIC

  Komentar:

  Procitala sam sva pisma i Vase savete…ali kao da se ne nalazim ni u jednom i u svakom.Jednostavno ne znam kako da Vam objasnim,Seceras sam od pre par godina do tada nikakvih problema nisam imala.U medjuvremenu sam dobila i alergiju na sunce ali to se drugacije manifestuje.Imam promene na rukama i nogama kao sare od krave kao kada se koza ljusti …ali taj novi sloj koji se vidi poprimio je od sunca tamniju boju(bila sam non stop pod suncobranom i mazala se saljicevom kremom faktor 40) te promene imam i na nogama pojavi se velicine manje od petoparca zasvrbi okolo ima znake ljuscenja i taj unutrasnji deo je za nijansu svetliji….Ja bih najvise volela da dodjem kod vas na pregled….A imam i na licu ali bas sa leve i desne strane vilice i na celu tamnije fleke.Hvala na izdvojenom vremenu.

  • 26-9-2014
   18:56

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Poštovana Dragana,
   Ukoliko se javljate iz Beograda, savetujem vam da dođete u naš centar Xenia, na besplatnu konsultaciju. Najbolje ćemo na licu mestu moći da vidimo o čemu se radi. Više informacija možete naći na sajtu http://www.xenia.rs ili nas možete pozvati na tel: 064 648 2114
   Što se tiče alergija na sunce, savetujem vam da koristite Heliocare kapsule za zaštitu od sunca, kao i Heliocare kremove i gelove sa visokim zaštitnim faktorom.
   Za sva dodatna pitanja, stojim vam na raspolaganju.
   Srdacno,
   Sanda

  • 26-9-2014
   18:57

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Poštovana Dragana,
   Ukoliko se javljate iz Beograda, savetujem vam da dođete u naš centar Xenia, na besplatnu konsultaciju. Nakon pregleda ćemo moći da vam damo adekvatnu preporuku. Više informacija o našoj ordinaciji možete naći na sajtu http://www.xenia.rs ili nas možete pozvati na tel: 064 648 2114
   Što se tiče alergija na sunce, savetujem vam da koristite Heliocare kapsule za zaštitu od sunca, kao i Heliocare kremove i gelove sa visokim zaštitnim faktorom.
   Za sva dodatna pitanja, stojim vam na raspolaganju.
   Srdačno,
   Sanda

 93. 4-9-2014
  13:43

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Jelena

  Komentar:

  Poštovana
  mojoj cerki se sa 4 godine pojavila fleka na ramenu (tamnija par nijansi od njene boje kože).Usled izlaganja suncu sada 2 god kasnije ona se prosirila na veci deo ramena.Vodila sam je u Zavod za kozne bolesti i receno mi je da je to pigmentacija takva i uz komentar da nije toliko pocrnela na moru mi to nebi ni primetili.Mogu vam reci da sam malo receno bila sokirana izjavom lekara.Ja nevidim nacin da dete u potpunosti sklinim sa sunca a u strahu sam da ce to nastaviti da se siri.Nisu nam dali nikakve analize da uradimo.Da li postoji neki nacin da se ta fleka smanji.

 94. 26-9-2014
  19:04

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Poštovana Jelena,
  Oprostite da tek sada odgovaram i svakako se nadam da se u međuvremenu fleka povukla. Ukoliko želite, možete doći na konsultaciju kod dermatologa u naš centar Xenia, koji se nalazi u Krunskoj ulici br. 7. Zakazivanje na telefon 064 648 2114 (www.xenia.rs)
  Prilikom sledećeg izlaganja suncu, savetujem vam da koristite Heliocare preparate za zaštitu od sunca sa visokim SPF, koji pružaju kompletnu zaštitu, i smanjuju mogućnost da dođe do pigmentacija.
  Za sva dodatna pitanja, stojim vam na raspolaganju.
  Srdacno,
  Sanda

 95. 8-10-2014
  03:37

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Branko

  Komentar:

  Postovana
  od rodjenja imam crnu boju ispod ociju koji lice na uzasne podocnjake.
  Postoji li mogucnost da se otkloni ta boja jer imam veoma beo ten pa je kontrast odvratan, Boja je toliko tamna da je skoro crno. Hvala.

 96. 14-10-2014
  17:10

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Sanda Lukic

  Komentar:

  Postovani,
  Pretpostavljam da nanosenje odgovarajucih Neostrata preparata u vasem slucaju nece biti dovoljno da otkloni podocnjake.
  Ukoliko se javljate iz Beograda, pozivam vas da dodjete u nas estetski centar Xenia, u Krunskoj ulici, na besplatnu konsultaciju, kako bi videli o cemu se radi.
  Za vise informacija posetite http://www.xenia.rs
  Srdacno,
  Sanda

 97. 4-4-2015
  00:07

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:ana

  Komentar:

  Postovana prije tri mjeseca na leđima su mi se pojavile neke vodenaste bubuljice prosle su al ostale su mi tamne fleke, proslo je vec tri mjeseca I ne prolaze sto mi je cinit? Inace nemam bubuljice na leđima i mislim da su nastale iritacijom .Unaprijed hvala :)

  • 24-6-2015
   13:20

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Postovana, najbolje bi bilo da koristite Neostrata gel za izbeljivanje sa hidrohinonom. Nanosite ga samo na fleke, svakodnevno u tankom sloju. Efekti su obicno vidljivi vec nakon mesec dana kontinuirane primene.
   Pozdrav,
   Sanda

 98. 25-4-2015
  17:24

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:snegi

  Komentar:

  Molim Vas da mi napisete tacan naziv kreme jer vidim ima raznih za isti problem.
  imam fleke od sunca po celu, slepocnicama pa niz obraze do uglova usana. cak i ivice usana. htjela bih da ih uklonim ili makar izblijedim

  • 24-6-2015
   13:18

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Ako imate masniji tip koze, najbolje je da koristite Neostrata Gel za izbeljivanje sa hidrohinonom. Bionski kremovi za izbeljivanje namenjeni su suvljem tipu koze. Necete pogresiti ni sa jednim od ovih proizvoda za izbeljivanje – svi daju odlicne efekte. Potrebno je da ih nanosite svakodnevno, najbolje uvece, u tankom sloju i samo na fleke.
   Pozdrav,
   Sanda

 99. 15-6-2015
  22:32

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:nela

  Komentar:

  moja cerka ima fleku od rodjenja, zauzima 1/4 prednjeg dela i ledja,,,,fleka je tamnija za 3,4 nijanse….leti ta pigmentirana strana vise pocrni i primecuje se ….iz tog razloga ima problem da obuce nesto dekoltirano….ako ima nekog resenja, volela bih da znam ….hvala

  • 24-6-2015
   13:13

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Postovana,
   Za urodjene fleke nazalost nema resenja u vidu kozmetickih preparta. Jedino da se konsultujete sa dermatologom. Mozda postoji mogucnost da se fleka ukloni laserom.
   Pozdrav

 100. 16-6-2015
  21:38

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:DANA

  Komentar:

  Imam pege od svoje 7 godine, kada su pocele da se pojavljuju.Iskreno previse me iritiraju. Imam ih po nosu,obrazima i oko usana, i uopste ne izgledaju sipmaticnno. Previse imam beo ten, a one su previse izrazene. Veliki kompleks imam zbog toga i prekrivam ih puderom, mada to preko leta i ne izgleda uspesno jer su kao crne mrlje na suncu. Pa akoo ima nekog resenja, bila bih vam zahvalna. :)

  • 24-6-2015
   13:15

     |  reply
   Thumb up 0 Thumb down 0
   Autor:Sanda Lukic

   Komentar:

   Postovana,
   Preparati Neostrata najbolje deluju kod fleka i pega prouzrokovanih suncem ili usled hormonskog disbalansa. Kod urodjenih flekica, kozmeticki preparati uglavnom ne mogu da pomognu.

 101. 30-7-2015
  15:45

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Ana

  Komentar:

  Postovani,
  nakon povrede noge, odnosno snaznog udarca, pojavio mi se podliv velicine oraha.Posetila sam lekara, i objasnio mi je da to vise nije podliv, vec reaktivna pigmentacija na kozi. Predlozila mi je kremu za izbeljivanje fleka po izboru, uz obrazlozenje da ih na trzistu ima puno.
  Da li krem na bazi hidrohonina 2% moze da mi pomogne kod pigmentacije ove vrste? Farmaceut mi je rekao da je hidrohinon ipak najbolji za fleke od udarca, povreda i sl.
  Molim za Vase misljenje i savet.
  Unapred hvala

 102. 7-9-2015
  08:04

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Aesthetics

  Komentar:

  Mezoterapija je medicinska metoda, koja predstavlja unošenje različitih supstanci u odredjeni sloj kože. Postoje razne vrste preparata koje koristimo, a najćešće su to vazodilatatori, vitamini, preparati na bazi hijaluronske kiseline, antioksidansi, lipolitici, stimulatori sinteze fibroblasta…

  Primenom ovih preparata metodom mezoterapije, postižemo lokalno poboljšanje ali i udaljene efekte na krvne sudove, tetive i druga tkiva. Mezoterapija se koristi u raznim granama medicine: reumatologiji, ortopediji, sportskoj medicini, terapiji bola, a narocito u estetskoj medicini.

  Primena plazme bogate trombocitima tj. faktora rasta, daje odlične rezultate i postala je apsolutni hit u estetskoj medicini!

 103. 12-9-2015
  17:51

    |  reply
  Thumb up 0 Thumb down 0
  Autor:Isidora

  Komentar:

  Postovani,
  od malena imam problem sa tamnim kolutovima ispod ociju. Sta predlazete da koristim da bi oni nestali?
  Unapred hvala

Ostavite komentar
PRIJAVITE SE ZA NEWSLETTER

Budite u toku sa najnovijim temama i promocijama